جمعه 06 آوریل 12 | 13:39

انشقاقی دیگر در اپوزیسیون سوریه

«عبدالحکیم بشار» رئیس شورای ملی کُردهای سوریه دلیل خروجش از شورای ملی سوریه و شرکت نکردن در نشست «دوستان سوریه» در استانبول ترکیه را عقب نشینی آن شورا در اعتراف به حقوق کُرد‌ها و حاکم بودن افکار نژادپرستانه بر شورای ملی سوریه عنوان کرد.


 چند دستگی مخالفان بشار اسد و تفاوت دیدگاههای این گروه‌ها که تا پیش از این تشکیل شورای هماهنگی مخالفان اسد را با چالش مواجه کرده بود، بار دیگر دامان این مخالفان مسلح را گرفت و شورای ملی کُردهای سوریه از شورای ملی سوریه کناره گیری کرد.

کمیته روابط خارجی شورای ملی کُردهای سوریه دلیل عدم شرکت این شورا در نشست دوستان سوریه در استانبول را اعلام کرد. «عبدالحکیم بشار» رئیس شورای ملی کُردهای سوریه که از ۱۲ حزب و جریان سیاسی کُرد مخالف حکومت بشار اسد تشکیل شده در کنفرانس خبری دلیل خروجش از شورای ملی سوریه و شرکت نکردن در نشست «دوستان سوریه» در استانبول ترکیه را عقب نشینی آن شورا در اعتراف به حقوق کُرد‌ها و حاکم بودن افکار نژادپرستانه بر شورای ملی سوریه عنوان کرد.

براساس این گزارش، دومین نشست گروه موسوم به دوستان سوریه روز یکشنبه ۱۳ فروردین‌ماه در استانبول (ترکیه) بدون حضور روسیه، چین و شورای ملی کُرد‌ها برگزار شد و طی آن ۷۴ کشور شرکت‌کننده درآن، شورای ملی مخالفان در سوریه را به‌عنوان «اصلیترین شریک» در مذاکرات مربوط به حل و فصل مناقشه در این کشور به رسمیت شناختند و صندوقی برای کمک به مخالفان و همچنین گروهی برای تهیه طرحی برای تحریم دولت «بشار اسد» ایجاد کردند. عربستان سعودی، قطر و امارات عربی متحده ۳ کشوری که رابطه تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارند، اعلام آمادگی کردند که هر یک تا ۱۰۰ میلیون دلار به مخالفان در سوریه کمک مالی دهند تا زمینه سقوط حکومت مردمی سوریه تسهیل شود.

عبدالحکیم بشار در این باره افزود: شورای ملی کُرد‌ها و شورای ملی سوریه پیش‌تر بر سر مطالبات و احقاق حقوق کُرد‌ها موافقت کرده بودند، اما اکنون این شورا توافقات پیشین را به فراموشی سپرده و از به رسمیت شناختن حقوق کُرد‌ها سر باز می‌زند و شورای ملی سوریه برنامه روشنی برای جوابگویی به خواستهای ملت سوریه و کُردهای آن کشور ندارد.
عبدالحکیم بشار که همزمان رهبر حزب دمکرات کُردهای سوریه نیز هست نگرانی خود را از تفکرات نژادپرستانهٔ حاکم بر شورای ملی سوریه ابراز داشت. وی تأکید کرد که مشکلات کُردهای سوریه با سقوط حکومت بشار اسد حل نمی‌شود.

همچنین «سعدالدین ملا» یکی از اعضای شورای رهبری حزب اتحاد کُرد سوریه در این زمینه اظهار داشت: در حالی که در اولین نشست دوستان سوریه که در تونس برگزار شد بر سر دادن خودمختاری به کُرد‌ها توافق به عمل آمد، اما هم اکنون شورای ملی سوریه از اعتراف به این توافقات و حقوق کُرد‌ها سر باز می‌زند.

به گزارش کرد پرس، وی اظهار داشت که شورای ملی سوریه نماینده ملت و اپوزیسیون سوریه نیست و دارای افکاری نژادپرستانه و دیکتاتورمآبانه می‌باشد و اگر اوضاع به همین منوال پیش رود آینده این کشور و کُردهای آن در معرض خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.

جدایی شورای ملی کرد‌ها از شورای ملی سوریه امری بود که پیش از این بسیاری از کار‌شناسان مسائل منطقه به آن اشاره کرده بودند. به اعتقاد کار‌شناسان، پرچم مخالفت با حکومت بشار اسد از ابتدا در دستان گروههای تندرو و متعصب سنی مذهب بود و این گروه‌ها اجازه ظهور و بروز به مخالفان کرد را به هیچ عنوان نخوا هند داد. رفتارهای مخالفان سلفی بشار اسد، پیش‌تر نیز باعث چندین انشقاق در در سطح رهبری شورای ملی سوریه نیز گشته بود و جریانات جدا شده از این شورا، آنرا به بی‌برنامه‌گی، تکروی و پایبند نبودن به اصول دمکراتیک متهم کرده‌ بودند. همین اختلافات و انشقاق‌ها نیز به گفته «مهدی العفیفی» فعال سیاسی حزب دموکرات آمریکا سبب شده است تا دولت آمریکا گفت‌و‌گوهایی با گروههای مختلفی از مخالفان اسد و نظامیان شورشی در جریان است تا به طور مستقیم از طریق کشورهای دیگر مانند ترکیه به آن‌ها کمک شود، زیرا مخالفان سوریه مانند مخالفان نظام معمر قذافی در لیبی متحد و منظم نیستند.

اگر چه کنفرانس موسوم به «دوستان سوریه» عربستان سعودی، قطر و امارات عربی متحده ۳ کشوری که رابطه تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارند، اعلام آمادگی کردند که هر یک تا ۱۰۰ میلیون دلار به مخالفان در سوریه کمک مالی دهند تا زمینه سقوط حکومت مردمی سوریه تسهیل شود ولیکن اختلافات درونی و عدم هماهنگی بین مخالفان سوری و در سوی مقابل حمایتهای مردمی از اصلاحات بشار اسد، یکی از موانع بزرگ گروهکهای تروریستی سوری است که زمینه بقای کحور مقاومت در منطقه را تضمین می‌کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.