یکشنبه 08 آوریل 12 | 11:37

«شطرنج با ماشین قیامت» منبع درسی دانشگاه مریلند آمریکا شد

ترجمه انگلیسی رمان «شطرنج با ماشین قیامت» حبیب احمدزاده به عنوان منبع درسی بخش «ادبیات مدرن خاورمیانه» در دانشگاه مریلند انتخاب ‌شد.


ترجمه انگلیسی رمان «شطرنج با ماشین قیامت» حبیب احمدزاده به عنوان منبع درسی بخش «ادبیات مدرن خاورمیانه» در دانشگاه مریلند انتخاب ‌شد.

پال اسپراکمن، مترجم و استاد دانشگاه که این کتاب را ترجمه و در آمریکا منتشر کرده، گفت: به تازگی دانشگاه مریلند علاوه بر دانشگاه راتگرز این رمان را جزو منبع درسی خود در بخش «ادبیات مدرن خاورمیانه» انتخاب کرده تا در این بخش این اثر مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: به پیشنهاد مسئولان این دانشگاه دو جلسه در این دانشگاه حضور یافتم و به پرسش‌های اساتید و دانشجویان درباره این رمان پاسخ دادم.

پیش از این دانشگاه راتگرز در ایالت نیوجرسی این کتاب را در طرح درس سالانه خود به عنوان «بررسی ادبیات مدرن خاورمیانه» برگزیده بود و در حال حاضر این اثر در این دانشگاه نیز تدریس می‌شود.

احمدزاده در رمان «شطرنج با ماشین قیامت» سه روز از ایام دلهره‌آور محاصره خرمشهر توسط نیروهای عراقی را با زبانی داستانی روایت کرده است. شخصیت اصلی داستان این رمان یک رزمنده بسیجی جوانی است که در عملیاتی محرمانه برای یافتن محل استقرار رادار فرانسوی سامبلین، به واسطه همرزمش پرویز با افراد و شخصیت‌هایی درگیر می‌شود.

طی سه روز به دنبال پیچیدگی‌هایی که در سیر داستانی می‌بینیم، او آرامش کاری خود را از دست می‌دهد و مجبور است هم مسئول پخش غذا باشد هم به چند آدم غیرمعمول که در شهر پناه گرفته‌اند رسیدگی کند و هم به عنوان دیده‌بان برای عملیات خاصی که در پیش است، بیشتر از قبل دیده‌بانی کند. هدف عملیات ناکارآمد کردن سیستم رادار جدید عراقی است. در این داستان شخصیت‌های مختلفی دیده می‌شوند که هر کدام عقاید و ادیان مختلف دارند.

شخصیت کلیدی بعدی داستان «مهندس» است. مهندس با سابقه شرکت نفت که حالا در طبقه سوم یک ساختمان هفت طبقه مخروبه با گربه‌هایش زندگی می‌کند؛ شخصی که در طول داستان خصلتی آفتاب‌پرست گونه دارد و جنگ و علت آن برایش بی‌مفهوم است و معتقد است که مکر خداوند بود که انسان را به زمین کشانید و این دردسر را برایش شروع کرد.

«شطرنج با ماشین قیامت» که تاکنون به چاپ شانزدهم رسیده است، به عنوان بهترین رمان جایزه ادبی اصفهان، بهترین رمان دفاع مقدس جایزه کتاب سال شهید غنی‌پور، تنها رمان تقدیر شده کتاب سال دفاع مقدس در سال ۱۳۸۵، کاندیدای نهایی کتاب سال قلم زرین در سال ۸۵ و کاندیدای نهایی بخش رمان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در‌‌ همان سال انتخاب شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.