دوشنبه 16 آوریل 12 | 17:22
یک سال پیش در چنین روزی:

احمدی‌نژاد برای بار دوم سرپرست وزارت اطلاعات شد

احمدی‌نژاد پس از قبول استعفای اجباری مصلحی، برای بار دوم در دوران مسئولیتش، خود را به سمت سرپرست وزارت اطلاعات منصوب کرد، موضوعی که رهبری با آن مخالفت کرد و در برابر ِ آن ایستاد. پس از آن بود که سرعت تحولات در عرصه سیاسی، بیشتر شد و نقطه عطفی در کارنامه دولت دهم و مواضع گروه‌های سیاسی نسبت به آن پدید آمد.


تریبون مستضعفین – یکسال پیش در چنین روزی پایگاه اطلاع رسانی دولت با انتشار خبری اعلام کرد:

«دكتر احمدي نژاد با قبول استعفاي وزير اطلاعات، وي را به عنوان «مشاور رييس‌جمهور در امور اطلاعاتي» منصوب كرد»

احمدی‌نژاد پس از قبول استعفای اجباری مصلحی، برای بار دوم در دوران مسئولیتش، خود را به سمت سرپرست وزارت اطلاعات منصوب کرد، موضوعی که رهبری با آن مخالفت کرد و در برابر ِ آن ایستاد. پس از آن بود که سرعت تحولات در عرصه سیاسی، بیشتر شد و نقطه عطفی در کارنامه دولت دهم و مواضع گروه‌های سیاسی نسبت به آن پدید آمد.

هرچند هنوز روایت یکسانی از وقایع و اتفاقات آن روز در دست نیست، اما چیزی که معلوم است، دست تدبیر رهبری است که ضمن تداوم حمایت‌های کلی از دولت، در برابر این اقدام ایستاد و هشدار داد:

«بنده‌ى حقير هم طبق اصول بنا ندارم در كارها و تصميمهاى دولت وارد شوم. خب، مسئوليتها در قانون اساسى مشخص است؛ هر كس مسئوليتى دارد؛ مگر آنجائى كه احساس كنم يك مصلحتى دارد تفويت ميشود؛ مثل اينكه در همين قضيه‌ى اخير اينجورى بود؛ انسان احساس ميكند يك مصلحت بزرگى دارد مورد غفلت قرار ميگيرد، تفويت ميشود؛ خب، انسان وارد ميشود كه جلوى اين تفويت مصلحت را بگيرد…  دستگاه بحمداللَّه دستگاه مقتدرى است، مسئولين مشغول كارشان هستند، رهبرى هم كه بنده‌ى حقير هستم با همه‌ى حقارت، خداى متعال كمك كرده، ما در مواضع صحيحِ خودمان محكم ايستاده‌ايم. تا من زنده هستم، تا من مسئوليت دارم، به حول و قوه‌ى الهى نخواهم گذاشت اين حركت عظيم ملت به سوى آرمانها ذره‌اى منحرف شود.» [متن کامل بیانات را از اینجا بخوانید]

پس از یکسال از آن وقایع خوانش مجدد نامه‌ی رئیس‌جمهور -که متعاقب ِ آن و با عدم موافقت ِ رهبری، قهر و خانه‌نشینی یازده روزه احمدی‌نژاد را به دنبال داشت- خالی از اهمیت نیست.

یکسال پیش از آن نیز احمدی‌نژاد با برکناری وزیر اطلاعات، خود سکانداری وزارت اطلاعات را بر عهده گرفت. شنیده‌های ضد و نقیضی از آن روزها همچنان در افواه جریان دارد. شنیده شده است که در آن روزها وی با حضور در دفتر وزیر اطلاعات به اسناد ویژه دسترسی‌های کامل داشته و آنها را بررسی کرده است.

متن خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران

رييس جمهور با قبول استعفاي وزير اطلاعات، در حكمی وی را به عنوان «مشاور رييس‌جمهور در امور اطلاعاتي» منصوب كرد و سرپرستی اين وزارتخانه را شخصاً بر عهده گرفت.

يکشنبه 28 فروردين 1390 – 20:35
متن حكم دكتر احمدي نژاد و نامه قبول استعفاي حجت‌الاسلام والمسلمين حيدر مصلحي بدين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحيم
جناب حجت‌الاسلام والمسلمين حيدر مصلحي

سلام عليكم
با تشكر از زحمات و خدمات جنابعالي در تصدي وزارت اطلاعات به موجب اين حكم شما را به سمت «مشاور رييس‌جمهور در امور اطلاعاتي» برمي‌گزينم.
اميدوارم با توكل بر خدا و در ظل توجهات حضرت ولي عصر(عج) موفق و سربلند باشيد.
محمود احمدي‌نژاد

رييس جمهور همچنين در نامه اي با قدر داني از خدمات وزير اطلاعات با استعفاي وي موافقت كرد.
متن نامه دكتر احمدي نژاد به اين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحيم
جناب حجت الاسلام والمسلمين حيدر مصلحي

سلام عليكم
با تقدير و تشكر از زحمات جنابعالي در مدت تصدي مسئوليت وزارت اطلاعات به استناد اصل يكصد و سي و پنجم قانون اساسي جمهوي اسلامي با استعفاي شما موافقت مي‌گردد.
اميدوارم بتوانيد در سنگرهاي ديگري در خدمت نظام و انقلاب اسلامي باشيد.
محمود احمدي‌نژاد

روایت آقاتهرانی: این ضد ولایت فقیه است؟

حجة‌الاسلام دکتر مرتضی آقاتهرانی بعدها در سخنرانی‌ای ضمن انتقاد از «ضد ولایت‌فقیه» خواندن احمدی‌نژاد، روایتی از جلسه‌ی احمدی‌نژاد با رهبری قبل از ۱۱ روز ارائه کرد:

«پریشب ایشان [رئیس‌جمهور] می‌گفتند من صحبتی کردم، برداشتن وزیر از اختیارات من هست یا نیست، نمایندگان حق دخالت ندارند. یا درست یا غلط برمی‌دارم یا می‌گذارم. حضرت آقا باید نظر بدهند و باید عنایت شود. آقا هم یا موافقت می‌کنند یا مخالفت، از این دو حالت که بیرون نیست، اگر موافقت کردند که هیچ، اگر مخالفت کردند من چه وظیفه‌ای دارم؟ من صریحا به حضرت آقا گفتم، اگر ببینم نظر شما است که باشد ولی من نمی‌توانم با او کار کنم، آیا حق انتقاد و گفتن دارم؟ گفتند: بله حتی به من هم داری. گفتم: حق دارم اگر نتوانستم حتی استعفا بدهم؟ گفتند: اگر خواستید. خب یک زمانی به من دادند که تا آن زمان فکر کنم، یا استعفا بدهم یا می‌پذیرم، یا نمی‌پذیرم، آقا هر چه تدبیر کرد. این ضد ولایت فقیه است؟ این حرفی بود که خودش به من زد، گفتم: نه، گفت: پس این شلوغی‌ها برای چیست؟ گفتم نمی‌دانم. گفت:حزب الهی‌ها می‌گویند. من چه کار باید کنم؟»

آقاتهرانی هم‌چنین در ابتدای همین سخنانش از مشغول بودن رئیس‌جمهور به کارهای جاریه‌ی مملکت در همان ایام موسوم به خانه‌نشینی سخن گفته بود.

روایت آیت‌الله یزدی : پیشنهادات احمدی‌نژاد به رهبری

هم‌چنین چندی پیش فایلی صوتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن آیت‌الله یزدی دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری از جلسه‌ی خصوصی رهبر انقلاب با رئیس‌جمهور سخن می‌گوید.

آیت‌الله یزدی با اشاره به دیدارش با احمدی‌نژاد در دوران موسوم به خانه‌نشینی به مخالفت رهبری با برکناری مصلحی و هم‌چنین دو جایگزین پیشنهادی احمدی‌نژاد برای پست وزارت اطلاعات اشاره می‌کند.

دریافت فایل صوتی سخنان آیت‌الله یزدی درباره خانه‌نشینی احمدی‌نژاد

روایت احمدی‌نژاد از آن یازده روز

روزهای پایانی سال 90، احمدی‌نژاد برای پاسخ به سئوال نمایندگان در مجلس درباره برخی ابهامات به مجلس آمد و در پاسخ به سئوال درباره یازده روز خانه‌نشینی گفت: «اين هم از آن حرفهاست! احمدي نژاد كجا و خانه نشيني و استراحت كجا؟! از ابتداي دولت نهم تا به حال، اين دولت حتي يك روز كار را تعطيل نكرده است و همكاران ما از شدت و فراواني كارها فرسوده شده اند؛ اين وصله ها به اين دولت نمي چسبد.»

رييس جمهور تصريح كرد: «زندگي من مدعاي اين ادعاست كه همواره سعي كرده ام با عمل و بيان درست و ادبيات صحيح از ولايت دفاع كنم، تا نشان دهم، نظام ولايت،‌ نظام عدالت، كار، مهرباني و همبستگي است.» [متن کامل]

  1. اصفهاني
    17 آوریل 2012

    در عين حال همان زمان شنيديم كه برخي وزرا يا نمايندگان مجلس قصد ديدار با احمدي نژاد درب منزلش داشته اند و ايشان راه نداده است. براي من سوال است كه اگر ايشان مدعي است در همان زماني كه به فكر كردن ! در منزل اختصاص داده مشغول رتق و فتق امور كشور بوده است چطور اجازه ملاقات به مسئولين كشور نميداده؟
    آيا فقط در خانه ميتوان فكر كرد؟
    نه عزيزم
    مشكل ما جوون هاي جزب اللهي اين است كه انتظار زيادي از احمدي نژاد داشتيم فكر ميكريم خيلي چيزها را ميفهمد رعابت ميكند و هميشه بهترين عملكرد را دارد ولي خب اينگونه نبود.

  2. احمد
    19 آوریل 2012

    چرا واقعا به یک موضوع گذشته، بار دیگر حاشیه داد و شما سایت تریبون، اینگونه مطلب بزنید و یا فایل صوتی آقای یزدی انتشار یابد ؟
    راستی یادتان هست که سال قبل، در 26 فروردین ،سخنان امام جمعه قم در خصوص نحوه چگونگی تولد رهبر انقلاب چگونه هجمه ای را علیه انقلابیون و ولایتی ها ایجاد کرد ؟!!

    حتما متوجه مطلب گشتید و اما در خصوص فایل صوتی آقای یزدی …

    […]
    نقل مطالبی توسط ایشان که خود ایشان بی اطلاع بوده و عجیب حرفهایی را به رهبری عزیز نسبت می دهند .
    یکی از این حرفهای نسبت داده شده در دقیقه 8 مساله تحمل کردن احمدی نژاد در طی 2 تا 3 سال اخیر توسط رهبری می باشد.
    جالبه که آقای یزدی می فرمایند که آقا گفته اند کارهای احساسی نباید صورت بگیرد و بعد ایشان در جمع تعداد زیادی آنهم در همان شرایط روزهای خاص، این سخنان را بیان می کنند !
    اینها همه اش ولایت مداری هست ؟!
    بررسی یکسری خبرها :
    آقای یزدی اعلام می کنند که رئیس جمهور آقای مصلحی را بدلیل عزل یکی از معاونین وزارت اطلاعات توسط ایشان ، عزل می کنند و بعد آقای یزدی با بیان ذکر یکسری جزئیات، به نوشته شدن نامه ای از طرف رهبر انقلاب به رئیس جمهور اشاره می نمایند حال آنکه داستان از این قرار نبوده است !
    در تاریخ یکشنبه 28 فروردین 1390 ساعت 20:30، خبر عزل آقای مصلحی بر روی سایت ریاست جمهوری با عنوان قبول استعفای ایشان درج گردید!
    طبق گفته جناب آقای یزدی، دیدار رئیس جمهور با رهبری در روز دوشنبه برگزار گردیده است و آقای یزدی در بیان این مطلب ، ابتدا به موضوع ارسال نامه رهبری اشاره می کنند که احمدی نژاد نامه را نپذیرفته و اعلام کرده است که کار از کار گذشته و آقای یزدی اعلام می دارند که این نامه ،همان نامه رهبری عزیز انقلاب به وزیر اطلاعات بوده که عمومی نیز گشت.
    نکته قابل توجه این است که نامه مذکور توسط رهبر انقلاب در تاریخ 30 فروردین 90 امضا گشته است و چگونه این نامه قبل از این تاریخ توسط رهبری به رئیس جمهور ارسال شده ،حال انکه ،خطاب نامه نیز وزیر اطلاعات می باشد و نه رئیس جمهور !!!
    رئیس جمهور در تاریخ 1 اردیبهشت ماه به سفر استانی به کردستان می رود و ذره ای به این مسائل اشاره نکرده و به خدمتگذاری می پردازد.
    جالب است که آقای یزدی به رفتن رئیس جمهور به خدمت رهبری و داشتن جلسه خصوصی اشاره کرده و بعد چندبار می گویند بما اینچنین از گفتگوهای رد و بدل شده میان رئیس جمهور گزارش داده اند ؟!!
    اطلاعات جلسه خصوصی را ؟!
    جالبه که آقای یزدی می گویند، احمدی نژاد در این جلسه از اقا می خواهند که قبول کند سرپرست وزارت اطلاعات شود و اقا می گویند در متن قانون آمده است که وزیر اطلاعات باید مجتهد باشد و شما مجتهد نیستید ؟!
    آقای یزدی، در کجای قانون آمده است ؟

    در 10 اردیبهشت، رئیس جمهور برای جشنواره بین المللی خلیج فارس پیام می دهد و در روز 11 اردیبهشت نیز در جلسه هیات دولت شرکت می کند.
    اینجا تنها مساله، غیبت 9 روزه رئیس جمهور از رسانه ها می باشد .
    اما رهبر انقلاب در همین کش و قوسها، در تاریخ 3 اردیبهشت 90 در جمع مردم فارس اینچنین سخن می گویند و تماما از رئیس جمهور سخت کوش دفاع می نمایند :
    شما ببينيد در همين پنج شش روز گذشته سر يك قضيه‌اى كه آنچنان هم از اهميت بالائى برخوردار نبود – سر مسئله‌ى اطلاعات و امثال اينها – چه جنجالى در دنيا راه انداختند. تحليلها را بردند به اين سمت كه بله، در داخل نظام جمهورى اسلامى شكاف ايجاد شده است، حاكميت دوگانه شده است، رئيس جمهور حرف رهبرى را گوش نكرده است! دستگاه‌هاى تبليغاتىِ خودشان را از اين حرفهاى سست و بى‌پايه پر كردند. ببينيد چطور منتظر بهانه‌اند. ببينيد چطور مثل گرگ در كمين نشسته‌اند كه يك بهانه‌اى پيدا كنند، هر جور ميتوانند، حمله كنند. ميدانند كه دولت مشغول تلاش و فعاليت و خدمت است. خب، واقعاً در كشور دارد خدمت انجام ميگيرد. هر جا خدمت باشد، هم مردم طرفدار هستند، هم رهبرى طرفدار است. ما كه راجع به شخص قضاوت نميكنيم؛ ما كار را، خط را، جهتگيرى را ملاك و معيار قرار ميدهيم. آنجائى كه كار و خدمت و تلاش هست، حمايت ما هست، حمايت مردم هست. و بحمداللَّه امروز كار دارد انجام ميگيرد. مسئولين دولتى هم حقاً و انصافاً دارند تلاش ميكنند؛ هم اعضاى دولت، هم بخصوص خود رئيس جمهور. اينها شب و روز ندارند؛ من مى‌بينم، من از نزديك شاهدم. اينها دائم مشغول كارند، مشغول خدمت و تلاشند. خب، اينها براى كشور خيلى باارزش است. بنده‌ى حقير هم طبق اصول بنا ندارم در كارها و تصميمهاى دولت وارد شوم. خب، مسئوليتها در قانون اساسى مشخص است؛ هر كس مسئوليتى دارد؛ مگر آنجائى كه احساس كنم يك مصلحتى دارد تفويت ميشود؛ مثل اينكه در همين قضيه‌ى اخير اينجورى بود؛ انسان احساس ميكند يك مصلحت بزرگى دارد مورد غفلت قرار ميگيرد، تفويت ميشود؛ خب، انسان وارد ميشود كه جلوى اين تفويت مصلحت را بگيرد. اين، مسئله‌ى مهمى نيست، نظائرش هم اتفاق مى‌افتد؛ اما مخالفين، دشمنان بيرونى، تريبون‌دارهاى بين‌المللى، بوقهاى تبليغاتى، از همين مسئله استفاده ميكنند براى اينكه فضاى تبليغاتى را شلوغ كنند.

    عرض من به عناصر داخلى، به مردم دلسوز، به برادران و خواهرانى كه در داخل با مسائل تبليغاتى سر و كار دارند، اين است كه سعى كنند به اين آشفتگى كمك نكنند. اين كه تحليل بگذارند، يكى از آن طرف، يكى از اين طرف، اين عليه آن، آن عليه اين، براى هيچ و پوچ، چه لزومى دارد؟ نه، دستگاه بحمداللَّه دستگاه مقتدرى است، مسئولين مشغول كارشان هستند، رهبرى هم كه بنده‌ى حقير هستم با همه‌ى حقارت، خداى متعال كمك كرده، ما در مواضع صحيحِ خودمان محكم ايستاده‌ايم. تا من زنده هستم، تا من مسئوليت دارم، به حول و قوه‌ى الهى نخواهم گذاشت اين حركت عظيم ملت به سوى آرمانها ذره‌اى منحرف شود. تا مردم عزيزمان اينجور با شور، با شعور، با بصيرت، با عزم راسخ در ميدان هستند، لطف الهى شامل است؛ اين را بدانيد. تا ما توى ميدان هستيم، سايه‌ى لطف الهى هست. ماها – من يك جور، شما يك جور، آن ديگرى يك جور، چهارمى يك جور – اگر سراغ مسائل شخصى خودمان برويم و اهداف را فراموش كنيم، البته كمك الهى هم كم خواهد شد.
    اما امروز ملاحظه ميكنيد كه مردم خوشبختانه در همه جاى كشور در صحنه‌اند، در عرصه‌اند؛ مسئولين همين جور، قواى سه گانه بكليتها همين جور. قواى سه گانه – هم قوه‌ى مقننه، هم قوه‌ى مجريه، هم قوه‌ى قضائيه – واقعاً وارد ميدانند؛ من دارم از نزديك مشاهده ميكنم، مى‌بينم؛ دارند تلاش ميكنند، دارند كار ميكنند، دارند مجاهدت ميكنند، عرقشان در مى‌آيد. كارها كارهاى سنگينى است؛ كارهاى كوچكى نيست.

  3. مهدی
    20 آوریل 2012

    حضرت آیت الله خامنه ای : « شما ببينيد در همين پنج شش روز گذشته سر يك قضيه‌اى كه آنچنان هم از اهميت بالائى برخوردار نبود – سر مسئله‌ى اطلاعات و امثال اينها – چه جنجالى در دنيا راه انداختند. تحليلها را بردند به اين سمت كه بله، در داخل نظام جمهورى اسلامى شكاف ايجاد شده است، حاكميت دوگانه شده است، رئيس جمهور حرف رهبرى را گوش نكرده است! دستگاه‌هاى تبليغاتىِ خودشان را از اين “حرفهاى سست و بى‌پايه” پر كردند.»
    http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=12163
    همان طور که دیده می شود، رهبر معظم انقلاب، ادعای گوش نکردن رئیس جمهور به حرف رهبری را “سست و بی پایه” می دانند.

    1) ملاک، سخنان روشن رهبری است که تکلیف ما را در حمایت محکم تر از رئیس جمهور ولایتمدار مشخص کرده است.
    2) چرا شما و مخالفین دولت، علاقه ای به بازخوانی این سخنان تعیین کننده رهبری ندارید و سعی در ندیدن واقعیت دارید تا رئیس جمهور ولایی را زیر سؤال ببرید؟!

  4. یاسین
    28 آوریل 2012

    اظهر من الشمس است خانه نشینی اینجوری ها که سعی می شود تعارض با رهبری وانمود شود، نیست. احمدی نژاد از جنس این حرف ها نیست. او مطیع محض ولایت است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.