چهارشنبه 18 آوریل 12 | 16:14

چالش های تجهيزات پزشكی در ثریا پيگيری می‌شود

برنامه تلویزیونی ثریا، دیدبانی برای پیشرفت ایران، این هفته بررسی آسیب‌ها و مشکلات موضوع تجهیزات پزشکی را ادامه می‌دهد.


برنامه زنده ثريا از اين هفته بنا بر درخواست مكرر بينندگان جهت تغيير روز و ساعت پخش، چهارشنبه ها ساعت ۱۱ شب پخش خواهد شد . برنامه تلویزیونی ثریا، دیدبانی برای پیشرفت ایران، این هفته بررسی آسیب‌ها و مشکلات موضوع تجهیزات پزشکی را ادامه می‌دهد. در برنامه هفته گذشته ثریا که بازتاب‌های فراوانی داشت علاوه بر گزارش توانمندی‌های داخلی در این حوزه به صورت صریح و مستقیم مشکلات فراوانی را که در تجهیزات پزشکی و به خصوص در عرصه واردات و قاچاق موجود است مطرح و پرسش‌های فراوانی را ایجاد نمود.

در برنامه این هفته نیز قرار است ابعاد و زوایای دیگری از این موضوع مطرح شود و دیدگاه‌های سایر افراد و نهاد‌های ناظر و موثر در این عرصه از جمله مجلس، پزشکان و دانشجویان نیز بررسی شود.

در این برنامه مستندی جذاب از یک از موفقیت‌های مهم عرصه پزشکی کشور یعنی سامانه جراحی هوشمند به نمایش در خواهد آمد، گزارش‌هایی از شهرک تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و نیز تریبون دانشجویی از دانشجویان مهندسی پزشکی کشور از دیگر قسمت‌هایی است که در برنامه پخش خواهد شد، همچنین انیمیشن طنز و نقادانه تجهیزات پزشکی که پخش آن در هفته گذشته با استقبال روبرو شده بود دوباره در برنامه این هفته پخش خواهد شد.

میهمان این برنامه دکتر شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی است که علاوه بر بیان دیدگاه‌ها و فعالیت‌های مجلس در حوزه مشکلات تجهیزات پزشکی پاسخگوی سوالات مطرح در خصوص عملکرد مجلس در حوزه درمان و بهداشت کشور خواهد بود.

برنامه «ثریا» در پنجمین قسمت از مجموعه برنامه‌های خود، به بررسی وضعیت نابسامان تولید تجهیزات پزشکی در بازار کشور و حجم انبوه واردات این محصولات پرداخت. مه‌مان این برنامه جناب آقای مهندس شاهمرادی مدیرکل اداره تحقیقات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بودند. در ابتدای برنامه انیمشن زیبایی درباره وضعیت تولید تجهیزات پزشکی در بازار داخل پخش شد که با زبانی طنز مسائل این حوزه را طرح کرد.
این انیمیشن زیبا را با نام «کلاف سر در گم» از اینجا دانلود کنید.

در قسمت گفتگو برنامه ثریا مهندس شاهمرادی در جواب این سوال که مهم‌ترین خطری که کالاهای وارداتی برای کشور دارند چیست، وی آسیب زدن به سلامتی جامعه، افزایش هزینه‌های مردم و افزایش بیکاری تولیدکنندگان را از تاثیرات واردات این تجهیزات عنوان کرد.

در ادامه مجری برنامه با ارائه آمارهایی که وزرات بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منتشر کرده بود، وضعیت بازار تجهیزات پزشکی را در کشور تشریح کرد: بر اساس داده‌های آماری حدودا هزار و سیصد میلیارد تومان وارداتِ تجهیزات پزشکی داریم و حدودا دویست تا دویست و پنجاه میلیارد تومان تولید داخلی این محصولات است که فقط ۱۵% بازار مختص کالای ایرانی است و ۸۵% آن وارداتی است، که البته سهم تولید داخلی مربوط به تولید کالاهای مصرفی است، با توجه به اینکه ۹۰% تخت‌های بیمارستان‌های کشور دولتی است چرا از تولید داخلی تجهیزات پزشکی حمایت نمی‌شود؟

مستند «ضربان» که در این برنامه پخش شد را نیز می‌توانید از اینجا دانلود کنید.

مهندس شاهمرادی یکی از دلایل افزایش واردات را مربوط به افزایش تعداد تختهای بیمارستانی و نیاز به تامین تجهیزات پزشکی برای آن‌ها دانست. وی افزود ما در زمینه یک سری از تجهیزات پیشرفته که بیشترین ارزبری را دارد واردکننده هستیم مثل دستگاه‌ام آر آی، سیتی اسکن دستگاه‌های شتابدهنده دستگاه‌های سرمایه‌ای کشور است. یک دستگاه‌ام آر آی معادل ۶۰ میلیون تولید سرنگ کشور است. وقتی یک‌ام آر آی وارد کشور می‌شود یعنی باید چند میلیون محصول مصرفی پزشکی به خارج صادر کنیم تا بتوانیم یک دستگاه‌ ام آر آی وارد کشور کنیم.

وی با اشاره به رشد خوبی که در تولید تجهیزات مصرفی پزشکی در کشور داشتیم افزوذ: ۹۰ درصد بازار این محصولات در اختیار تولیدات داخلی است اما در حوزه‌های تجهیزات پزشکی پیشرفته عقب هستیم.

در ادامه گزارشی از بازار تجهیزات پزشکی کشور پخش شد که در آن فروشندگان و تولیدکنندگان از شرایط بازار خود گفتند. تولیدکننده‌ای یکی از دلایل که علاقه مراکز مختلف پزشکی را به خرید کالای وارداتی سودی بیشتری می‌دانست که واردکننده‌ها می‌توانند به شرکتهای واسطی که خرید بیمارستانی را انجام می‌دهند برساند.

این گزارش را می‌توانید از اینجا دانلود کنید.

در ادامه برنامه ثریا یکی از تجهیزات پزشکی پیشرفته‌ای که در داخل کشور تولید شده است به نمایش گذاشته شد. مجری این قسمت حسین میرزایی با معرفی سامانه هوشمند جراحی به تشریح کاربردهای آن پرداخت.

در ادامه برنامه مقصودی با نمایش آمارهای واردات و صادرات تجهیزات پزشکی کشور و مقایسه آن‌ها با هم دلیل این تفاوت فاحش میان حجم واردات و حجم صادرات را جویا شد. مهندس شاه مرادی در پاسخ به این سوال به دو نکته اشاره کرد: مورد اول افزوده شدن به تعداد تختهای بیمارستانی در این مدت و مورد دوم اقدامات است که برای جلوگیری از قاچاق کالا انجام شده است. وی در ادامه تنوع تولیدات داخلی  را محدود عنوان کرد و آن را جوابگوی نیاز کشور ندانست. مجری برنامه با توجه به همین نکته، چرایی عدم برنامه ریزی در طی سالیان گذشته برای توجه به تولیدات داخلی برنامه ریزی نشده است.

مهندس شاهمرادی در ادامه تعدادی از فعالیتهای انجام شده در امر واردات را تشریح کرد. وی با اشاره به ایجاد سامانه‌ای برای ثبت سفارش‌ها و مشخص بودن مجوزهای شرکت‌ها برای واردات تجهیزات پزشکی افزود: ارزیابی شرکتهای حاضر در مناقصه‌ها و توانایی آن‌ها در ارائه خدمات پس از فروش انجام می‌شود و دیگر شاهد شرکتهای یک روزه در مناقصه‌های خرید بیمارستان‌ها نیستیم.

«دانشجویان مهندسی پزشکی قرار است چه کاره شوند؟» عنوان گزارش دیگری بود که در برنامه هفته قبل پخش شد. این گزارش را می‌توانید از اینجا دانلود کنید.

گفتنی است برنامه زنده ثریا از این هفته بنا بر درخواست مکرر بینندگان جهت تغییر روز و ساعت پخش، چهارشنبه‌ها ساعت ۱۱ شب پخش خواهد شد.

پایگاه اینترنتی این برنامه http: //www. sorayatv. ir است که آخرین اخبار و اطلاعات و نیز مستند‌ها و گزارش‌های پخش شده در برنامه در این سایت قابل مشاهده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.