به گزارش تریبون مستضعفین به نقل از خبرگزاری مهر آیتالله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه خطاب به رسانهها و افراد دارای تریبون گفت: روزنامهها، رسانهها و تمامی افراد و گروههایی که دارای تریبون هستند باید بدانند که حق سوءاستفاده از این قدرت را ندارند گرچه متاسفانه برخی روزنامهها، سایتها و حتی وبلاگهایی که مثل قارچ روییدهاند براحتی به افراد توهین میکنند و همواره در مقام افترا و شایعهپراکنی هستند و حتی آن هنگام که دستگاه قضایی بر حسب وظیفه قانونی خود به برخورد با این متخلفان میپردازد طلبکارانه اعلام میکنند که چرا دستگاه قضایی برخورد میکند.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه طرح این مسئله که «چرا قوه قضاییه با سایتها و روزنامهها و رسانههایی که توهین میکنند برخورد میکند» اعلام کرد: این مسئله نیز خود نوعی توهین به قوه قضاییه است و من اعلام میکنم که قوه قضاییه بشدت و با قاطعیت با تمام کسانی که آبرو و اعتبار افراد و مسئولان را میبرند برخورد میکند چرا که وظیفه ما برخورد است و وظیفه رسانهها نیز شفافسازی و سالمسازی جامعه از طریق انتقادهای درست و در چارچوب قانون و به دور از توهین و افترا و بردن آبروی افراد است.
وی با تاکید بر اینکه وجود رسانههای پرقدرت و سالم به سالمسازی جامعه کمک میکند و حضور آنها ضروری است افزود: مجازات توهین به افراد و مسئولان در قانون نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار سنگین است و دستگاه قضایی به هیچ فردی اجازه نمیدهد که با توهین کردن به افراد راه را برای «مقاصد سیاسی» خود باز کند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود توقعات و انتظارات از قوه قضاییه را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: توقعات گسترده از قوه قضاییه که تاحدودی به حق و بجا است برگرفته از اصول 156 به بعد و اصول پراکنده دیگری است که در قانون اساسی آمده است و ما هم اعتراضی نسبت به این توقعات و انتظارات نداریم و تمام تلاش خود را برای انجام وظایف و پاسخگویی به این توقعات در حد توان و امکانات انجام میدهیم.
فیلتر شدن تریبون مستضعفین
گفتنی است سایت تریبون مستضعفین عصر ۱۱ اسفندماه به دلیل انتشار یادداشت «لاریجانی خط قرمز نظام!؟» و بازنشر بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت فیلتر شد.
عدهای از وبلاگنویسان حزباللهی نیز اخیرا به دلیل آنچه توهین به رئیس مجلس یا نمایندگان مجلس خوانده میشود از طرف دادستانی احضار شده اند.
رهبر انقلاب: از جوانان غیور و انقلابی حمایت میکنم
کمتر از یکماه پس از فیلتر شدن سایتهای یاد شده رهبر انقلاب در سخنان نوروزیشان در حرم رضوی گفتند: «این رسانههاى الکترونیکى و اینترنتى متأسفانه موجب شده است که افراد بىمحابا علیه یکدیگر حرف بزنند، بد بگویند. باید از طرف مسئولین کشور براى این هم یک جورى تدبیر بشود. ولى عمده این است که خود ما مردم، خودمان را مقید کنیم به اخلاق اسلامى؛ خودمان را مقید کنیم به قانون. حالا این حرف من بهانهاى نشود براى اینکه یک عدهاى بروند جوانهاى انقلابى را به عنوان جوانهاى تند، مورد ملامت و شماتت قرار بدهند؛ نه، من همهى جوانهاى غیور کشور را، جوانهاى مؤمنِ انقلابى کشور را فرزندان خودم میدانم و پشت سر آنها قرار میگیرم؛ من از جوانان انقلابى و مؤمن و غیور حمایت میکنم…»
آنچه از اصل ۱۵۶ قانون اساسی انتظار داریم
جنبش عدالتخواه دانشجویی در بیانیهای که اخیراً منتشر کرد آورده است: «اقدامات اخیر رکن رکین قضا در حکومت اسلامی ایران مایهی شگفتی بسیار دوستداران انقلاب اسلامی شده است. این تصور را در اذهان شکل میدهد که قوه قضائیه دیگر قرار نیست آنطور که در اصل ۱۵۶ قانون اساسی آمده است «قوه مستقل باشد که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت است»!»
[…] بعد از این سخنان، برخی خودشان را مخاطب آن فرض کرده و در پاسخ، بیانات نوروزی رهبر انقلاب را شاهد آوردند و […]
جالب است
قاضي القضات بر لزوم حضور شاداب رسانه هاي پر قدرت و سالم تأكيد ميكند و وظيفه آنها را شفافسازی و سالمسازی جامعه از طریق انتقادهای درست و در چارچوب قانون و به دور از توهین و افترا و بردن آبروی افراد اعلام ميكند. اما حالا تعيين مصداق اينكه كدام انتقاد درست است و كدام توهين و افترا ميشود سليقه اي عمل كردن.
و حالا اينكه وقتي كسي مرتكب جرمي شد چگونه بايد با او برخورد شود هم باز ميشود سليقه اي!