چهارشنبه 18 آوریل 12 | 18:41

اجرای فاز دوم هدفمندی يارانه‌ها پس از تصويب بودجه ۹۱

‌نرخ تورم از نظر علمي شايد درست باشد، اما احساس مردم در مورد گراني‌ها شديد‌تر از اين‌هاست و ما آمادگي كامل داريم كه به دولت در اجراي هدفمندي يارانه‌ها كمك كنيم


نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها قبل از پایان مجلس هشتم ابلاغ می‌شود.

محمدرضا باهنر در نشستی خبری با اشاره به مساله هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، دولت وعده واریز یارانه به حساب خانوار‌ها داد و اما بر اساس قانون مصوب این کار بدون تصویب مجلس غیرقانونی بود و ظاهرا دولت نیز مجاب شد تا زمان ابلاغ قانون از سوی مجلس صبر کند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این‌که «از اجرای نسبتا خوب هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت تشکر می‌کنیم» افزود: اجرای هدفمندی یارانه‌ها برای دولت‌ها و مجالس گذشته یک آرزوی بزرگ بود که با همت دولت و همراهی مجلس فاز اول آن اجرا شد. هر چند اشکالاتی در اجرای آن وجود داشت که باید برطرف شود.

باهنر افزود: یکی از این اشکالات که برای بسیاری از ما دغدغه بود مساله‌ تولید بود که پیش بینی شده بود ۳۰ درصد از منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در حمایت از تولید مصرف شود، اما متاسفانه دولت نتوانست این کار را انجام دهد و حمایت از بخش تولید در حد صفر و یا نزدیک به صفر بود و به همین خاطر بخش تولید با مشکلات جدی مواجه شد.

باهنر ادامه داد: پرداخت نقدی و عدم هدایت منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به سمت تولید و تورم افسارگسیخته، خانوار‌ها را تحت فشار قرار داد و مردم کوچه و بازار را به خاطر گرانی‌های پیش آمده نگران کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: عوامل متعددی در گرانی نقش دارد که بخشی از آن مربوط به درست اجرا نشدن قانون هدفمندی یارانه‌هاست، نقدینگی و عدم سرمایه‌گذاری در بخش تولید نیز از دیگر عوامل گرانی است.

وی با تاکید بر این‌که «عملکرد دولت باید مطابق قانون باشد» گفت: مجلس در این مساله وارد شد و دولت نیز مجاب شد که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به پس از تصویب بودجه‌ سال ۹۱ موکول کند که با لغو گفت‌وگوی شب گذشته آقای رییس‌جمهور از شبکه یک سیما نیز این طور به نظر می‌آید که دولت نیز مجاب شده است. البته این به هیچ وجه به معنای تعطیلی اجرای هدفمندی یارانه‌ها نیست. تنها باید برای مشکلات و گرانی‌های به وجود آمده چاره‌ای‌ اندیشید.

این نماینده مجلس هشتم، در پاسخ به سوالی در مورد این‌که آیا اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تا قبل از پایان عمر مجلس هشتم آغاز می‌شود یا نه؟ پاسخ داد: ‌ قانون هدفمندی یارانه‌ها چارچوب‌ها را مشخص کرده است و مجلس نیز اختیارات بسیاری در اجرای این طرح بزرگ به مجریان داده است. اما ما دولت را مجاب کردیم که باید با هم تصمیم بگیریم.

نایب رییس مجلس افزود: مساله اصلی که وجود داشت در مورد شیب حرکت در اجرای طرح بود که دولت هم قبول کرده بود که این طرح ۵ ساله اجرا شود، مجلس تصویب کرده بود که دولت باید در بودجه هر سال ۴ ردیف را حتما مدنظر قرار دهد، یکی میزان درآمد‌ها و دیگری پرداخت مستقیم یارانه‌ها به مردم، سوم هزینه‌ تولید و چهارمین مورد ناشی از گران شدن پروژه‌های دولتی بود، متاسفانه دولت در تقویم لایحه بودجه ۲ ماه تاخیر داشت و ما مصوبه گذراندیم که بر اساس آن دو ماه اول سال را مانند دو ماه آخر سال ۹۰ عمل کند.

نایب رییس مجلس تصریح کرد: ۱۶ یا ۱۷ اردیبهشت ماه گزارش کمیسیون تلفیق به صحن می‌آید و مجلس حداکثر تا چند روز دیگر قانون بودجه را تصویب می‌کند و قبل از پایان خرداد بودجه ابلاغ می‌شود.

وی تصریح کرد: قبل از پایان مجلس هشتم قانون بودجه که شامل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌‌ها نیز است، ابلاغ می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد استیضاح وزیر کار گفت: استیضاح وزیر کار به خاطر انتصاب فردی بود که به ریاست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد. من کاری ندارم که آقای مرتضوی محکوم یا متهم است، اما نمایندگان بر این اعتقاد بودند که این فرد حاشیه دارد و علاوه بر این تخصص و تجربه لازم را برای ریاست سازمان تامین اجتماعی که یکی از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور است، ندارد و ایشان اگر هم کاری کرده است عموما در بخش طراحی بوده و تخصص لازم در این مورد را ندارد.

وی افزود: در مورد طرح استیضاح وزیر کار، بحث‌های بسیاری مطرح شد که بالاخره آنچه رسما از تریبون مجلس اعلام شد این بود که آقای مرتضوی قانع شد که کنار برود و گفت که استعفا می‌دهد و اگر هم استعفایشان را نپذیرد کنار می‌رود. نمایندگان نیز استیضاح وزیر کار را منتفی کردند. اما دولت نیز اعلام کرد که تعهدی در پذیرش استعفا نداده است، اما مرتضوی یک طرفه گفته بود که در سازمان تامین اجتماعی حاضر نمی‌شود و من اکنون اطلاع ندارم که ایشان سرکارشان حاضر شده یا نه؟ و اگر حاضر شده باشد این مساله به استیضاح کنندگان بر می‌گردد که دوباره بخواهند وزیر کار را استیضاح کنند یا نه؟ وی خاطر نشان کرد: امضاء و تقدیم طرح استیضاح از سوی نمایندگان برای تصویب در مجلس بیش از ۶ یا ۷ روز فرصت ندارد و در غیر این صورت به مجلس آینده موکول می‌شود.

باهنر در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این‌که «آقای الهام گفته‌اند کسانی که برای دوره‌ جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شدند، عموما افرادی هستند که از ورود به مجلس باز مانده‌اند و ایشان دقیقا لفظ بیکار را در مورد این افراد به کار برده‌اند، با توجه به این‌که شما عضو مجمع هستید نظرتان در این باره چیست» گفت: اگر بخواهم با آقای الهام شوخی کنم باید بگویم که اگر تعبیر ایشان یعنی بیکار بودن این افراد درست باشد، ابتدا خود آقای الهام باید به مجمع وارد شود چراکه ایشان اکنون مسوولیت خاصی ندارند و اگر قرار بود نمایندگان راه نیافته به مجلس به مجمع فرستاده شوند قاعدتا از ۲۵ نفری که انتخاب نشده‌اند و اکثرا نیز از جبهه پایداری باید می‌بودند و فکر می‌کنم که برای پاسخ به ایشان کفایت می‌کند.

باهنر در پاسخ به سوال دیگری در مورد حضور اصلاح‌طلبان در عرصه‌ سیاسی کشور و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اظهار کرد: در چارچوب قانون اساسی و با توجه به توصیه مقام معظم رهبری دنبال جذب حداکثری و دفع حداقلی هستیم، ما از اینکه نظام ضد انقلاب و افراد وابسته به بیگانه داشته باشد لذت نمی‌بریم و آرزو می‌کنیم تمام افرادی که پتانسیل دارند در خدمت نظام و مردم باشند.

وی افزود: نظرم این است که نباید اصلاح طلبی را مترادف با فتنه انگیزی دانست، سال ۸۸ اتفاقات بسیاری رخ داد و نظام هزینه‌های زیادی داد و کسانی که این کار را کردند بیشتر از بقیه متضرر شدند، اما هر زمان که بخواهند جبران ضرر کنند دیر نیست.

باهنر خاطرنشان کرد: ‌اگر برخی دنبال این هستند که همه اصلاح‌طلبان را به جرگه فتنه‌گران بفرستند من قبول ندارم. هر کس که موضع خود را نسبت به فتنه مشخص کند و در چارچوب قانون عمل کند نظام از او استقبال خواهد کرد و معتقدم فضای چند صدایی به نفع نظام است و هم اکنون نیز کسانی داریم که منصوب به اصلاح طلبان هستند و ورودشان را به مسوولیت‌های مختلف پاس می‌داریم و من از تریبون مجلس اعلام کردم که خوشبختانه ما در مجلس هشتم اصلاح طلب فتنه‌انگیز نداشته‌ایم ما حتما از حضور این نوع اصلاح‌طلبان استقبال می‌کنیم و حضورشان در عرصه‌های سیاسی بستگی به همت خودشان دارد. باهنر در پاسخ به این سوال که آیا شما آقای خاتمی را جزء سران فتنه می‌دانید؟ گفت: ‌ من سران فتنه را دو نفر بیشتر نمی‌دانم هر چند برخی دیگر با سکوت و یا موضع‌گیری‌هایشان به آن‌ها کمک کردند و این را قبول ندارم که بخواهیم تعداد سران فتنه را توسعه دهیم. افرادی که بخواهند در عرصه‌ سیاسی فعال شوند باید به طریق خوبی آن را جبران کنند و به صورت مشخص اعلام کنند که تقلب تاثیرگذار توهمی بود که اقدام کردند و این افراد باید این حرفشان را پس بگیرند.

وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید: شما سران فتنه را چه کسانی می‌دانید؟ گفت: موسوی و کروبی سران فتنه هستند، اگر شما کس دیگری سراغ دارید بفرمایید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.