تریبون مستضعفین- رضا پیامی گلهین
فردای دیگر۱:اصالت انسانی که دیگر انسان نیست
فردای دیگر۲:لختگی پول در رگهای سرمایهداری
فردای دیگر۳: امپراطوری سرمایهداری و دولتهای فرومانده
فردای دیگر۴:بحرانهای اجتماعی غرب٬ تفریق جمع
فردای دیگر۵:طلوع تمدن در شرق، غروب تمدن در غرب
فردای دیگر۶: حکومت بزرگ اسلامی چگونه تحقق مییابد؟
بعد از تبیین امكان و لزوم تشكیل حكومت بزرگ اسلامی بنابر تدقیق روی مخاطرات راه پیش رو داریم. هدف ادای تكلیف و تكلیف، رفتن است. نه رسیدن! كمال ما با تلاش در راه اقامه قسط اتفاق میافتد و كسب توفیق بسته به صلاحدید پروردگار است. شهدا به كمال بندگی رسیدهاند و در بهشت متنعماند چه بدر باشد و چه احد. پس نباید از ترس شكست مادی فرونشست. نقطه مقابل ترس از دشمن، دلخوشی جاهلانه است كه این هم به مانند ترس ناشی از عدم درك صحیح غایت انسانی است. متوقعان كمتلاش همانهایی هستند كه گمان دارند حق بودن جبهه لازم میسازد توفیق مادی را. حالی به قول رهبر انقلاب(حفظه الله) خداوند كه به ما چك سفید امضا نداده است! شرط همراهی تأییدات الهی حركت و تلاش در مسیر اوست[۱] درك ظهور پاداش كسانی است كه در راه مولی(عج) مجاهدت كردهاند. هرچند در آن برهه تاریخی در قید حیات نباشند! همین است كه مبنای تلاش امروز ما خوشخیالی و قطعی دانستن ظهور پس از حوادث اخیر نیست. همانطور كه به فرموده علامه مصباح(كثرالله امثاله) مبنای اطاعت ما از آیتالله العظمی خامنهای(حفظه الله) فراتر از اعتقاد به ایشان به عنوان سید خراسانی است. مراقب باشیم كه مبادا با معرفی بزرگان به عنوان افراد مطرح شده در روایات، ظهور عنقریب را قطعی دانسته و از خود صلب تكلیف كرده و ای بسا با كمكاری ظهور را تأخیر بیاندازیم.البته بعد از ظهور حضرت هم كسانی در ركاب ایشان خواهند بود كه پیش از ظهوذ در راهشان-كه همان تشكیل حكومت جهانی بندگان صالح خداست – تلاش كردهاند. از دیگر سو باید مراقب باشیم در قریب دیدن فرج مولی(عج) دچار تفریط نشویم كه: انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا!
جوانان انقلابی و عصر حاضر
الف- امروزه مبلغ قابل اعتنایی از توجهات جونان انقلابی صرف بحثهای انحرافی میشود. مباحثی كه به دلیل داشتن هیجانات هالیوودی و عدم نیاز به تحمل زحمت مطالعه! با استقبال نه چندان كمی در دانشگاهها مواجه میشود. به راستی شمردن خوشههای گندم و آنالیز عددی نمادها و نشانها یك انحراف بزرگ است. بر این كار چهار ایراد عمده مترتب است:
۱. با بزرگنمایی نفوذ و قدرت صهیونیزم و لژهای ماسونی باعث افزایش ابهت پوشالی دشمن میشود.
۲. در شرایط كنونی جهان ابتكار عمل در دست اسلام و در رأس آنها جمهوری اسلامی است. برای افزایش شتاب پیشروی باید توجهات را به سمت صاحب نظران انقلاب و از همه مهمتر به سمت آیت الله خامنهای برد تا به مانند انقلاب ۵۷ رسانههای خارجی دنبال رو رهبر ایران باشند؛ حال آنكه این جلسات در حالت ایدهال گامیست در جهت دشمن شناسی (آنهم با نگاهی كاریكاتوری!)
۳. از آن جا كه قسمتی عظیم از این صحبتها بیشتر به افسانه میماند، باعث میشود كه مخاطب به قرینه آنها نسبت به كتب و سخنان متقن محققان دیگر تردید كند.
۴. باعث انحراف توجهات از مسائل مهم و جبهههای واقعی نبرد به مسائل كم اهمیت میشود. جبهه واقعی نبرد آنجاست كه دول غربی در آتش فتنه میدمند. برای كمتر كردن هزینههای توطئههای غرب باید به روشنگری و آگاه سازی تودهها پرداخت تا قتنههای پیشرو مجهز به بدنه مردمی نباشند. علی الخصوص در برهه حساس انتخابات مجلس.
ب- علاوه بر تهدیدات نرم از تهدیدات سخت هم نباید غافل شد. امام راحل با درك صحیح از این واقعیت فرمان تشكیل ارتش ۲۰ میلیونی را صادر كردند و امروز هم رهبر انقلاب از ارتش دهها میلیونی میگویند. [۲] لذا لازم است بسیجیان آموزشهای نظامی خود را مرور كنند.
ج- درك درست از این حقیقت كه ایران علمدار بیداری اسلامی است موجب فهم صحیح تكلیف میشود. نخست آنكه اگر میخواهیم ایران به عنوان الگوی بیداری اسلامی همچنان پیشبرنده باشد باید با جدیت بیشتر برای بالندگی نظام تلاش كنیم. فی الحال یكی از مصادیق این امر ثبت مشاركت بالا در انتخابات آتی است تا نكند خدایی ناكرده فتنهگران تحریمگر انتخابات پس از مشاركت حداقلی به بهانه نارضایتی مردم در خاكستر فتنه بدمند. بدانیم كه این بار به عكس انتخابات 88، جریان فتنه به سرعت و صراحت لهجه به سمت رادیكالیزم و آشوب میرود.
د- در عرصه سیاست خارجی هم فرزندان امام خامنهای باید مقابل انحرافاتی چون سفر ذلتبار وزیر امورخارجه به عربستان، بایستد تا خدایی ناكرده چنین اتفاقاتی تكرار نشود. یكی از راههای نیل به این مقصود انجام اقدامات ابتكاری و ایجابی است. مثلاً اقدام انقلابی جوانان در تسخیر سفارت انگلستان علاوه بر محاسن پرشمارش باعث تبعید خیال مسامحه با استكبار در ذهن سیاستمداران ترسو میشود. [۳] یادمان باشد كه سه دهه بعد از تسخیر لانه جاسوسی جوانان مصری به سفارت رژیم صهیونیستی هجوم میبرند و شك نكنیم ملّتهای استعمار زده نسبت به سالها ظلم دولتهای استعمارگر(من جمله آمریكا، انگلیس، هلند، پرتغال، ایتالیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا و…) كینهها دارند و ماییم كه باید راه شجاعت قیام را به آنها بدهیم.
ه- دیگر رسالت جوانان انقلابی، صادرات هرچه بیشتر تولیدات و محتواهای دینی به ملل بهپاخاسته است. لازم است جزوات، كتب، فیلم و مستندهایی حول نیازهای امروز مسلمین (فریاد علیه استكبار، اسرائیل ستیزی، نظام سازی دینی و…) تهیه شده و باعث تسریع حركت عوام و نخبگان شود. همچنین ایجاد پل ارتباطی و برگزاری همایش و سمینارهای مشترك و دعوت از نخبگان آن ملل، پیشنهادیست كه جای فكر دارد. [۴] همچنین است، معرفی اندیشمندان انقلاب به مخاطبانمان. كسانی چون شهیدان مطهری و بهشتی و علامه مصباح و… .
و- پرواضح است كه لازمه داشتن توانایی صادرات، تولید علم و جنبش ترمافزاری است. از آن مهمتر اینكه بدون تولید علم نمیتوان تمدن نوینی پایه ریزی كرد. توجه كنید كه تمدن نه چندان استوار غرب حاصل چهار قرن تفكر و پژوهش بود! تولید نرمافزار حكومتی باید در دو لایه انجام شود . یكم- تولید و تبیین مبانی و اصول( كه وظیفه اساتید است). دوم-تدقیق و ارائه جواب به مسائل پایین دستی مبتلابه بر مبنای اصول مطرح شده در مرحله قبل( این كار وظیفه بدنه دانشجویی و طلبگی است). به عنوان یك مثال مفروض دارید نظام اقتصادی را. امثال شهیدان بهشتی و صدر پیریزی اقتصاد اسلامی و تشریح مبانی آن را انجام میدهند و دانشجویان دانشكده اقتصاد تكلیف ارائه راهكار برای دریافت و پرداخت وام مسكن را دارند. كه متأسفانه با كوتاهی بزرگواران در طول این 33سال ما هنوز به فرم كاپیتالیستی عمل میكنیم و نتیجتاً هر سال خانوادههای كثیری زیر دست و پای بانك له شده و بیخانمان میشوند. هر چند اقدامات اعتراضی و عدالتخواهانه دانشجویان جای تقدیر دارد، لكن از آن مهمتر اقدامات ایجابی و تأمین نیاز نرمافزاری نهادهی اقتصادی است.
ز- در بحثهای اواخر دهه هفتاد متوقف نشویم و بدانیم كه اصلاحات دچار سرنوشت سایر گروههای جدا شده از انقلاب میشود. تنها كاری كه ورشكستههای سیاسی میتوانند بكنند مشغول كردن ما و كم كردن سرعت پیشروی در سرحدّات عقیدتی است. یادمان نمیرود كه شیخ اصلاحات در مناظرات انتخاباتی اظهار میداشت كه ما باید ابتدا تمام مشكلات داخلی را حل كنیم و بعد به ماجراجویی! در عرصه سیاست خارجی بپردازیم. این دقیقاً همان «چاه ویل»ی است كه دشمن برای ما ترتیب داده است. آن فدر كه لازم بوده برای توجیه و قانع كردن فریبخوردگان فتنه تلاش شده و برای تتمّه فتنه گران استدلال كارگر نیست. بدانیم كه با شكست كامل غرب(كه بحمدالله قریب الوقوع است) نوچههای داخلی آنها اصطلاحاً غلاف میكنند! باید به همین ترتیب ابتكار عمل را در دست بگیریم و كفّار و منافقین را به دنبال خود بكشیم.
ح- به عنوان سرباز ولایت روی منویات فرمانده خود دقیق شویم. یكی از مهمترین آنها حفظ وحدت است. مبادا متحجران مقدس مآب (كه خون به دل امام راحلمان كردند) به بهانه حب اهل بیت باعث تفرقه در صفوف مسلمین شوند. مسأله امروز ما به هیچ رو مسأله شیعه و سنی نیست.
امروز روز درنگ نیست. امروز روز صیقل انسانیتِ انسانهاست. روز جنگ است. روز احقاق حق است. و حق را باید گرفت. و انتظار آنكه جهانخواران ما را یارى كنند بیحاصل است. امروز روز حضور در حجله جهاد و شهادت و میدان نبرد است. روز نشاط عاشقان خداست. روز جشن و سرور عارفان الهى است. امروز روز نغمه سرایى فرشتگان در ستایش انسانهاى مجاهد ماست. [۵]
پینوشتها:
۱. وَ لَینْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ ینْصُرُه
۲. بیانات در دیدار با بسیجیان كرمانشاه
۳. البته نگارنده نسبت به آسیب و تخریبهای داخل سفارت منتقد است، هرچند دولت پادشاهی بریتانیا را شایسته چنین برخوردهایی میداند.
۴. در هنگام ویرایش نهایی با خبر شدیم كه اجلاسی با چنین مختصاتی و به نام «جوانان و بیداری اسلامی» برگزار شده.
۵. صحیفه امام، ج21، ص:12
Sorry. No data so far.